2017. január 3., kedd

Szilvás alagút

Recept innen.

Tészta:

50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
7 evőkanál sárgabarack lekvár
1 dl rum
1 dl feketekávé (hideg)
1 evőkanál kakaó
1 kávéskanál fahéj
kicsi őrölt szegfűszeg
tej ha szükséges

Beszórni:
kókuszreszelék vagy durvára darabolt dió

Szilva töltelék:

70 dkg + 8 szem szilva
cukor, vagy édesítő ízlés szerint
2 csomag vaníliás pudingpor
fahéj, őrölt szegfűszeg ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor

1.  A tésztát összeállítjuk,esetleg, ha nem állna össze lehet még tejet hozzáadni.
2.  Folpackon a formánknak megfelelő nagyságúra, úgy hogy az alját is ebből hajtsuk rá, kinyújtjuk a tésztát. A formába tesszük (ez őzgerinc forma volt) a folpackkal együtt a tésztát, belenyomkodjuk, hogy a formáját felvegye.
3.  Elkészítjük a tölteléket. A szilvát egy lábasba tesszük, 4-5 percig főzzük. Akkorra leválik a héja, (a színe miatt kell a héjával együtt főzni) kiszedjük belőle.
4.  Összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre ízesítjük cukor, vagy édesítő, fahéj, szegfűszeg,van.cukorral ízlés szerint.
5.  Pici vízzel elkeverjük a pudingokat, hozzáadjuk a szilvához, állandó keverés közben sűrűre főzzük.
6.  A 8 db szilvát meleg vízbe tesszük, héját lehúzzuk. Kisebb darabokra felvágjuk és hozzáadjuk a szilvakrémhez .
7.  A tészta mélyedésbe öntjük a szilvás krémet. A tésztát visszahajtjuk mindkét oldalán a krémre, ez lesz az alja.
8.  Hűtőbe tesszük, a legjobb, ha egy éjszakára. Dermedés után egy tálcára kifordítjuk  és megszórjuk kókusszal vagy durvára darabolt dióval.







Forrás: http://webcukraszda.hu/szilvas-alagut-i/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése