2013. augusztus 21., szerda

Almás süti

Az egyik kedvencem, az alma mennyisége nincs megadva, ha van megfelelő mennyiségű almád (szerintem minimum egy kg) és türelmed, akkor minél több! Nagy tepsibe való adag.

50 dkg sima lisztet összemorzsolsz 25 dkg margarinnal, hozzá 1 sütőpor, 2 tojássárga, 16 dkg cukor, 1-2 evőkanál tejföl, fél citrom reszelt héja (lehet egész is...) 1 teáskanál rum.

A jól összedolgozott tészta 20 percig hideg helyen áll, de ez úgyis több, mert közbe meghámozod és lereszeled az almát, amit megcukrozol kicsit, hogy még több levet engedjen.

A tésztát két részre osztod, a tepsi méretére nyújtod ki, (kikent, lisztezett tepsi) az alsó lapot belehelyezed, megszurkálod villával, szórsz rá búzadarát, hogy az alma ne áztassa el, rá a kicsavart alma, megszórod fahéjjal (mikor ez a recept készült, még nem létezett almás sütemény fűszerkeverék), rá a másik kinyújtott tészta, megszurkálod, megkened a tetejét tojásfehérjével, bőven szórsz rá kristálycukrot, és előmelegített sütőben nem túl nagy lángon lassan készre sütöd. (Akkor van kész, ha a tűpróba jó és szép rózsaszín a teteje)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése