2013. augusztus 20., kedd

Krémsajt és variációi

Többféle összetételű krémsajt recept található a neten, én most az egyik könnyebb változatát készítettem (kalória szempontjából, elkészíteni ugyanúgy kell).
Gyógyszertár: 80x100 cm nagyságú gézlap kettéhajtva.(100 Ft)
Egy tálba tettem, beleöntöttem két nagy doboz natúr joghurtot (D. könnyű és finom)
Felkötöttem egy falapátra, azért nem fakanálra, mert annak a nyele elforoghat.
A batyut annyira kell felkötni, hogy egy fazékba téve ne érjen az alja a kicsöpögő savóba. 24 órán keresztül áll, utána ki lehet keverni és ízesíteni.
Az alap csak só, esetleg fehér bors.

Tojáskrém: 2 főtt tojás sárgáját összetörök, kikeverem tetszőleges mennyiségű krémsajttal, most 2 "villányival", apróra vágom a fehérjét és sózom, borsozom. Ez most csak ennyi, lehet bele tenni snidlinget, májkrémet, ehhez petrezselyemzöld is kell.
Avokádóhoz is biztos finom (fokhagyma, citromlé), és ezzel a krémsajttal fogom csinálni a tzatzikit, mert az igazi görög joghurt is joghurtízű és olyan sűrű. mint a tejfölünk. Lehet, hogy ahhoz elég 12 óra állás is neki - reggel fellógatom, délutánra jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése