2013. augusztus 20., kedd

Fagyasztott gyümölcsjoghurt

4 dl meggyes joghurt, 2 dl tejszín, fél l. kimagozott meggybefőtt, fél dl rum, ízlés szerint porcukor, 4 szem szegfűszeg, csipet só.
A tejszínből kemény hab - felhasználásig hűtőben van.
Joghurtban felolvadásig keverni a cukrot.
Meggybefőttet leszűrni, elfelezni, egyik felét turmixgépben pépesre zúzni, hozzá 1 dl befőttlé, só + rum. Rá a joghurt, habosta keverni. Összeforgatni a tejszínhabbal, belekeverni a félretett meggyet. Folpackal bélelt formába simítjuk, tetejét is befedve. 1 napig fagyasztjuk. Forró vízbe mártott késsel szeletelni. Díszíthető: csoki, gyümölcs, tejszínhab.

Saját variáció:
3 db 175g Parmalat málnás krémjoghurt,3 dl tejszín, 4 ek cukor, kb 3 dl szeder + 6 kiskanál cukor (összetörni) + egész darabok.
1 kisebb és 1 nagyobb őzgerinc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése