2013. augusztus 21., szerda

Háromsajtos pogácsa

Hozzávalók:
1 kg liszt, 1 evőkanál só, 2 dl élesztő (melyet 1 dl tejben futtat fel), 3 tojás sárhája, 1 Rama és egy Liga margarin, egy pohár tejföl, egy pohár kefír.
+ 8-8 dkg sajt, háromféle (az egyik füstölt legyen)
Elkészítése:
A hozzávalókból (a sajtok kivételével) jól nyújtható tésztát gyúrunk. Nagyra kinyújtjuk. Az első nyújtás után ráreszeljük az egyik sajtot, majd 25 percet pihentetjük. Aztán újra kinyújtjuk, és a másik sajtot reszeljük rá. Újabb pihentetés, majd nyújtás után a harmadik sajtot is ráreszeljük. Összegyúrjuk a tésztát, pihentetjük, a következő nyújtás után megvágjuk a tetejét, tojásfehérjével megkenjük, kiszaggatjuk. Sajt vagy szezámmag kerül a tetejére. 190 fokon hamar kisül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése