Hozzávalók kb. 55 - 60 darabhoz:
Massza:
30 dkg darált dió
30 dkg porcukor
2 egész tojás
2 cs. vaníliás cukor
ízlés szerint fél v. 1 cs. mazsola, ami egy óráig rumban ázott (a rumot nem kell hozzáönteni)
4 dkg kakaópor
Tálban jól összegyúrjuk, 8 - 10 órát a hűtőben áll.
Citromos krém:
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
fél citrom leve
Habosra keverni.
Kell még hozzá magozott meggy, keksz és még porcukor.
A masszából kis golyókat formázni, porcukorba hempergetni, belenyomni a fapohárba. Egy szem magozott meggyet nyomni bele, keveset rákenni a citromos krémből, rányomni a kekszet és kiütni a fapohárból. Hűtőszekrényben kell tárolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése