2013. augusztus 20., kedd

Habkonnyű sóskifli

  • A tésztához700 g liszt
    2 db tojás
    1 kis pohár kefír
    100 ml étolaj
    60 g cukor
    csipet só
    100 ml tej
    50 g élesztő
  • A krémhez200 g Rama
    30 g só
 
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelttésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban. 1 részt kiveszünk, és elfelezzük, kinyújtjuk kör formára, kb. 30 cm-es méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós Rama. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük. Szilikonos sütőpapírra tesszük, tetejét megkenjük tojással. Öreg sóval díszítjük. Bármivel megszórhatjuk a tetejét pl. magokkal, fűszerekkel, sajttal. Tölthetjük is az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel is.
 
 
Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése