2013. augusztus 21., szerda

Mézes aprósütemény Rózsikától

Nagyon egyszerű, gyors, és nagyon finom. Arra kell vigyázni, hogy a megsült sütiket egyből le kell venni a sütőlemezről, mert ha áll, odaragadhat.
Plusz előny, hogy nem kell várni, hogy puhuljon, azonnal fogyasztható.
Másfél adaggal csináltam, egy és egynegyed óra altt lett tejlesen kész, három tepsivel.

Egy adag:

30 dkg sima liszt
15 dkg cukor
2 tojás
7 dkg méz
diónyi zsír
1-1 mokkáskanál szódabikarbóna és őrölt fahéj, vagy mézessütemény fűszerkeverék.
Tetejére díszítésnek dió.


Mézeskalács házikónak:

Dupla adag, de csak 1 csapot tk. szódabikarbóna és egy kicsit púpos kanál mézessütemény fűszerkeverék.
Hogy mézeskalácsos színe legyen, mehet bele 1 tk. kakaópor.
Előmelegített sütőben negyed órát sül.

A SZILIKONOS PAPÍRRÓL IS HAMAR LE KELL SZEDNI, MERT ARRA IS HAJLAMOS RAGADNI!

A fotgatható tortatálra a piros (25cm) fedőt körbevágni, nem nő meg nagyon a süti, így a kerítés még elfér a szélén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése