Tészta:
6 egész tojás (egybe használva, nem kell szétválasztani)
6 ek. cukor
4 ek. liszt
1 cs. sütőpor
2 ek. kakaópor
1 dl (napraforgó)olaj
Géppel jól kikeverem, nagyon híg tésztát kapok, sütőpapíron sütöttem, hogy biztosan leváljon, de azt is kentem-liszteztem. (Más esetben, ha pl. piskótatekercset sütök, nem szoktam, de itt úgy érzetem, kell) Jól át kell sütni, a kakaópor és az olaj is megkívánja a hosszabb sütési időt, a közepesnél valamivel nagyobb lángon tűpróbáig sütni.
Saját kiegészítés: egy púpozott mokkáskanál szódabikarbóna
Túrókrém:
25 dkg túró
25 dkg Ráma
25 dkg porcukor
Habosra keverem a vajat a cukorral, és hozzákeverem a túrót. (Én papírba csomagolt kockatúrót vásárolok, mert a zacskós az nagyon darabos)
Saját variáció:
50 dkg túró
40 dkg cukor
35-40 dkg vaj
kisebb fél citrom leve
Teteje:
7 dl narancsízű szénsavas üdítő (lehetőleg jó minőségű - Mirinda v. Fanta, ez most az előzővel készült)
2 cs. vaníliás pudingpor
2 ek. cukor
A pudingot és a cukrot simára keverem egy tálban 2 dl üdítővel. Ezalatt forrásig melegítem a maradék 5 dl üdítőt, ha forr, akkor hozzákeverem a pudingos részt. Felfőzöm, és tűzről levéve kevergetve hűtöm. Ha már kézhőmérsékletű, akkor mehet rá a túrókrémre.
Lehet más üdítővel is csinálni, próbáltuk már málnával, akkor persze piros, de úgy is finom volt. Ezt a régi receptet még a Juli-suli című műsorból tanultuk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Töltelék variáció innen.
50 dkg tehéntúró
20 dkg porcukor
25 dkg mascarpone
2 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj
1 csomag zselatinfix
Csak egyszerűen kikeverjük a túróval a többit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése