1 kg sima liszt
6 kis pohár, vagy a súlyának megfelelő natúr joghurt*
2 egész tojás
5 dkg élesztő, vagy 22 g porélesztő (én ezzel szoktam)
3-4 teáskanál só
annyi tej, hogy jól ki lehessen dolgozni, kb fél liter*
Jól kidagasztjuk, fóliával lefedve hűtőben tároljuk, (kelesztőtál praktikusabb), másnaptól süthető, egy hétig eláll hűtőben.
*Két nagy pohár natúr joghurt, a Lidl-ben 500g, máshol 450g-os kapható, és ha ez mind belemegy, akkor nem is kell tej hozzá.
Burgonyás változat:
az 1 kg lisztes adaghoz egy közepes burgonyát kockára vágva megfőzni annyi vízben, hogy épp ellepje. Jól összetörni, mikor langyos, bele az élesztő, ha felfutott, akkor hozzáadni a liszthez, ezzel dagasztani, plusz a többi hozzávaló.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése