2013. augusztus 19., hétfő

Füge lángos (hideg lángos, joghurtos lángos)

1 kg sima liszt

6 kis pohár, vagy a súlyának megfelelő natúr joghurt*

2 egész tojás

5 dkg élesztő, vagy 22 g porélesztő (én ezzel szoktam)

3-4 teáskanál só

annyi tej, hogy jól ki lehessen dolgozni, kb fél liter*


Jól kidagasztjuk, fóliával lefedve hűtőben tároljuk, (kelesztőtál praktikusabb), másnaptól süthető, egy hétig eláll hűtőben.

*Két nagy pohár natúr joghurt, a Lidl-ben 500g, máshol 450g-os kapható, és ha ez mind belemegy, akkor nem is kell tej hozzá.

Burgonyás változat:
az  1 kg lisztes adaghoz egy közepes burgonyát kockára vágva megfőzni annyi vízben, hogy épp ellepje. Jól összetörni, mikor langyos, bele az élesztő, ha felfutott, akkor hozzáadni a liszthez, ezzel dagasztani, plusz a többi hozzávaló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése