2013. augusztus 23., péntek

Büfépogácsa

Ez az adag három nagy tepsiben fér el.


4 dl tejet meglangyosítunk, beleöntünk 2x11g porélesztőt, vagy ha a hagyományosat használod, akkor annyit, amennyit 1 kg liszthez szoktál.

A porélesztőt csak addig  futtatom, míg a többi hozzávalót összeállítom:

1 kg sima liszt, 5 tk. kristálycukor, 5-6 tk. só,  40 dkg margarin belemorzsolva, 2 tojássárga, és a tejes élesztő. Közepesen lágy tésztává állítjuk össze, ha szükséges, akkor még tejet lehet tenni hozzá.

10 dkg vajat felolvasztva a kinyújtott tésztára kenni, és háromszor hajtogatni, pihentetés nélkül.

Bevagdossuk a tetejét, kockára vágjuk, mert így nem keletkezik maradék, mert a leveles tésztát nem érdemes újra összegyúrni, 45 percig kikent lisztezett tepsiben letakarva kel, utána megkenni a tetejét tojásfehérjével, sajtot szórunk rá, és előmelegített sütőben készre sütjük kb 20 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése