2013. augusztus 21., szerda

Mézes Rákóczi túrós

Hozzávalók: A tésztához:
7 dkg porcukor
késhegynyi szódabikarbóna
15 dkg margarin + a tepsi kenéséhez
30 dkg liszt
fél dl tejföl
A töltelékhez:
50 dkg túró
3 evokanál akácméz
6 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
A habhoz:
6 tojásfehérje
13 dkg finomított kristálycukor

Elkészítés:Gyúrjon sima, csomómentes tésztát a porcukorból, a szódabikarbónából, a margarinból, a lisztből és a tejfölbőol.
Ha kész, nyújtófával nyújtson belőle lapot. Margarinnal kenjen ki egy tepsit, ebbe fektesse a tésztalapot. Keverje össze a túrót az akácmézzel, a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral. Simítsa el a tészta tetején, és tegye forró (kb. 180-
200 Celsius-fokos) sütőbe. Verjen kemény habot a tojásfehérjékbol és a finomított kristálycukorból. Ha félig kész a tészta (kb. 12-13 perc múlva), vegye ki a sütőből, tegye rá a kemény habot - jó vastagon. Tegye vissza a sütobe, és addig süsse, amíg a hab teteje picit, épphogy megbarnul. Porcukorral meghintve, hidegen tálalja.


(forrás: BOON)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése