2013. augusztus 20., kedd

Gombás rétes

Elkészítés:
A vajastésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, megcsepegtetjük a citrom levével. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és hosszában négyfelé vágjuk, majd forrásban lévő sós vízben néhány percig blansírozzuk, lecsepegtetjük. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk a vizet és felaprítjuk.

Serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a hagymát, aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát, és addig pároljuk, amíg a leve elfő. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt hozzáadjuk a tojást, tojássárgáját, a zsemlemorzsát, és jól összekeverjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A leveles vajas tésztát kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk. Egy csíkban rátesszük a gombás töltelék felét, ráfektetjük a sárgarépacsíkokat, majd befedjük a gomba másik felével. A tészta szélét megkenjük a felvert tojással, feltekerjük a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tojással megkenjük a tetejét is, majd kb. 30 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Külön adhatunk hozzá tejfölt, reszelt sajtot.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 330 kcal

Recept innen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése