2013. augusztus 21., szerda

Túróval töltött zsemle

4 db kissé már szikkadt zsemle,
25 dkg túró,
1 egész tojás,
ízlés szerint mazsola,
cukor,
citromlé,
tetejére lekvár (ez eperlekvár)

A tojássárgát kikeverem cukorral, belekeverem a túrót, jól eldolgozom. Kettévágom a zsemléket, de nem teljesen, hogy egybe maradjon, kiszedem a belsejét, hozzáteszem a túróhoz, a megmosott mazsolát is. A fehérjét nem verem túl keményre, beleforgatom a túróba és visszatöltöm a zsemlébe. Ízlés szerint lehet bele reszelt citromhéjat vagy pár csepp citromlevet tenni. A tetejét megkenem lekvárral, majd előmelegített sütőben közepes lángom megsütöm. A zsemle ropogós lesz, a lekvár kicsit rászárad a tetejére...
Végül is ez a töltelék olyan, mint amit a túrós palacsintába teszek, csak abba nem megy a felvert fehérje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése