2013. augusztus 20., kedd

Ostyás őzgerinc

Mamihami oldaláról.

Hozzávalók: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 csomag pudingpor, 2 tojás elhabarva, 2 ek holland kakaópor, 6 ostyalap apróra törve, 1 marék mazsola
Elkészítés: Vízgőz fölött összeolvasztjuk a vajat a porcukorral, majd belekeverjük a pudingport, kakaót, mazsolát, végül apránként a tojásokat is. Én alaposan kigőzölöm, mert akkor vagyok nyugodt, ha a tojás alapos hőkezelést kapott.
A tűzről levéve azonnal belekeverjük az ostyát, jó alaposan, hogy mindenhol érje a krém.
Alufóliával kibélelt őzgerincformába simítjuk, belenyomkodjuk és ráhajtjuk a tetejére is a fólia lelógó széleit.
Ha kihűlt, hűtőben tároljuk. Fogyasztás előtt feltétlen pihenjen 4-5 órát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése