Tészta: 20 dkg puha Ráma, 30 dkg sima liszt, 4 ek. tejföl, 1 kk. só.
Jól összedolgozni, egy órát hűtőben áll, vagy akár egy éjszakát is.
Töltelék: 10 dkg reszelt sajt, 30 dkg apróra kockázott túrista szalámi (az eredeti recept szerint 30 dkg darált sonka vagy sülthús maradék) 1 ek tejföl, 1 egész tojás, só, bors, én teszek még hozzá mustárt, és szintén apróra vágott savanyú uborkát. Ezek ízlés szerint, én az uborkából most 3 db-ot vágtam bele, kb 10 cm nagyságú volt.
Jól összekeverni.
A tésztát kb fél cm vastagra nyújtom, téglalap alakúra, rákenem a tölteléket, feltekerem, mint a bejglit, és 1-1,5 cm széles karikára vágom, kikent lisztezett tepsibe teszem, tetejét is megszórom reszelt sajttal és forró sütőben készre sütöm. Helyet kell hagyni neki, mert még szélesebb lesz.
Hidegen is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése