- 12 szelethez:
- A tésztához:
- 15 dkg liszt
- 7 dkg vaj
- 3 dkg cukor
- A töltelékhez:
- 6 nagy alma
- 12 dkg sárgabaracklekvár
- 1 mokkáskanál citromlé
A töltelékhez meghámozunk, kimagozunk 3 almát, darabokra vágjuk, és puhára főzzük a 4 kiskanál vízzel hígított lekvár felében. Az almás főzetet simára turmixoljuk, majd egy közepes méretű teflonlábosban gyakran kevergetve fedő nélkül addig főzzük, amíg egészen besűrűsödik. A maradék 3 almát meghámozzuk, négy cikkre vágjuk, és kiemeljük a magházát, majd szép, egyforma vékony szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk a citromlével. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Az almapürét egy evőkanál hátlapjával a tésztán elkenjük, az almaszeleteket elrendezzük rajta, majd az előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. A maradék lekvárt felforrósítjuk, elkenjük a torta tetején, hagyjuk kihűlni. A formából kivesszük, szeletelve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése