2013. augusztus 21., szerda

Joghurttorta

Kétféleképp lehet csinálni, vagy készítesz egy piskótalapot, és arra öntöd rá a joghurtot, vagy egyáltalán nem csinálsz piskótát, és csak a joghurtot öntöd formába. Ha ezt választod, akkor mindenképp béleld ki folpackkal előtte, ha a piskótát kapcsos formában sütöd, akkor nem kell, mert azt körbe lehet vágni.


Ez az adag  két, egyenként másfél liter űrtartalmú gyümölcskenyér formához van összeállítva.

Általában nem írom oda, hogy miből készül az étel, de itt a minőség miatt fontosnak tartom megadni, mert rosszabb minőségnél lehet, hogy egyáltalán nem sikerül.  Szóval ez nem a reklám helye.


Hozzávalók: 8 db 175 g-os Danone könnyű és finom natúr joghurt (elég 7 doboz is) 12 púpozott  teáskanál porcukor, 2 db 850 g-os őszibarackbefőtt, zselatin: 2*25 g 3 dl befőttlé + 1 dl vízben főzve, 500 ml Parmalat habtejszín (30% zsírtartalom)

Elkészítési idő kb másfél óra, plusz a dermedés.


Természetesen más gyümölccsel is nagyon finom, bár van, amiből csak a friss jó, mint az eper, mert a fagyasztott eper már szétázik.  A kivit nem ajánlom, mert savanykás, és nincs jellegzetes íze. De ki kell próbálni, amit szeretnél friss eper, málna, szeder...(én a kivit próbáltam, azért írom, hogy nem jó, viszont szederből csináltam fagyasztott gyümölcsjoghurtot, az isteni, a receptet majd máskor :D) A konzervbarack azért tuti, mert kemény, szép a színe, karakteres az íze.


Elkészítés: a  joghurtot kikevered a cukorral, összevágod kis kockákra a  gyümölcsöt, beleteszed, aztán felvered a tejszínhabot. Nagyon fontos, hogy minimum 30 %-os legyen a zsírtartalma, mert különben nem verődik fel rendesen! Lehet bele tenni habfixálót is. (mikor ezt csináltam, nem tettem bele)

A felvert habot óvatosan összekevered a joghurttal, aztán felteszed melegedni a zselatint, és a tasakon lévő utasítást követed, csak nem vízzel csinálod, hanem befőttlé + víz. Ha már meghűlt a zselatin, akkor valamennyit hozzákeversz a joghurtos tejszínhabból, és ezt a lazított keveréket öntöd aztán a nagy tálba. Lazán összekevered, beleöntöd a kifóliázott formába, és hideg helyen hagyod dermedni.


Csináltam úgy tortaformában, hogy a szélét kiraktam babapiskótával, és beleöntöttem a masszát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése