A TV Paprika adásán láttam, kipróbáltam. Saját tapasztalat: nekik légkeveréses sütőjük van, nekem gáz, sokkal több idő kell hozzá, és ki is kell lisztezni, mert csak vajaztam, mint ők. Legközelebb lisztezek is, amellett szerintem nekem vastagabb lett, nagyobb tepsibe kell csinálni ezt a mennyiséget. Továbbá nem értek azzal egyet, hogy a leírt mennyiség négy személynek való. Mert akkor csak egyszer esznek belőle. Ami kevés...
Az eredeti recept (én nem porcukroztam, és csak eperlekvár volt itthon, viszont olyan goffri-szerű az íze, az állaga nem, és ahhoz nagyon jól passzol a tejszínhab is.)
Hozzávalók 4 személyre:
½ liter tej
3 db tojás
5 dkg kristálycukor
15 dkg liszt
10 dkg vaj
4 evőkanál áfonyalekvár
kevés vaníliás cukor
Csipet só
Porcukor ízlés szerint
A tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel, csipetnyi sóval és a tejjel. Sűrű palacsintatésztát készítünk belőle, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és alaposan összedolgozzuk.
Enyhén kivajazott tepsibe töltjük a masszát, és 200-220°C fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Amikor a teteje megbarnult, kivesszük a sütőből, megszórjuk porcukorral, és áfonyalekvárral fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése