2013. augusztus 21., szerda

Arab kávétorta

Tészta:
25 dkg cukor, 6 tojássárga, 1 csomag vaníliás cukor: ezt habosra kavarjuk, hozzáadunk 5 dkg reszelt csokoládét, 2 kávéskanál finomra őrölt szemeskávét, fél csomag sütőport, 4 evőkanál lisztet,  és végül a 6 tojásfehérje keményre vert habját.

Kikent lisztezett formában közepes lángon sütjük, kihűlés után két részre vágjuk.  (Egyszerűbb egy nagyobb tepsiben vékonyabb lapot sütni, és azt csak középen kettévágni,  így van két lapod, csak össze kell borítani.)

Krém:
Sűrűre főzünk állandó kavarás mellett 15 dkg cukrot, 3 tojássárgát és egy egész tojást, 1 vaníliás cukorral és 2 dl tejjel. Főzés közben hozzáadunk 2 evőkanál erős feketekávét, és 5 dkg főzőcsokoládét. Kihűlés után hozzákeverünk 20 dkg vajat. Ezzel a krémmal töltjük és vonjuk be a tortát.

  *2 kockát félreteszünk a 10 dkg-os csokiból, és a végén  a torta tetejére reszelhetjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése