2013. augusztus 21., szerda

Szlovák almás (Irénke)

Tepsi: alufólia körbe, kis zsemlemorzsa.
 rá - 1 kg reszelt alma kicsavarva, ízesítve
 rá - habosra vert 6 tojássárga 15 porcukorral, 15 liszt, 1 sütőpor, 6 felvert tojásfehérje.
Ezt az almára rákenjük, megsütjük, kiborítani megfordítva (tészta alul).

Krém:
- fél liter tej + 2 vaníliás puding - sűrűre főzni, lehűteni.
- 20 Rama, 20 porcukor, 1 v.cukor - habosra kikeverni, összedolgozni, rá az almára, tetejére csokireszelék.

(Saját kiegészítés: szerintem az almát elő kellene párolni, mert a piskóta hamarabb megsül, mint alatta az alma megpuhul.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése