A Büfépogácsa receptje alapján.
40 dkg liszt
1 cs. Expressz sütőélesztő
2 tk kristálycukor
2 tk só
16 dkg vaj + hajtogatáshoz 4 dkg olvasztott
1 tojássárga, a fehérjével kenni
1,5 dl langyos tej
tetejére reszelt sajt
Liszttel elkeverni az élesztőt, cukrot, sót, bele a többi, összedolgozni. Langyosított vajat rákenni, 3x hajtogatni, lekenni fehérjével, rá a reszelt sajt, felvágni pizzavágóval (késsel).
EGÉSZEN EDDIG NEM PIHEN.
Szilikonos sütőpapírral fedett sütőlapon pihen letakarva 15 percet. Ez alatt előmelegedik a sütő.
Ez nekem 36 darab lett, egy tepsinyi.
Elkészítési idő:
Összeállítás 30 perc
Pihentetés 15 perc
Sütés 30-35 perc, sütőtől függően.
Finom, bár nem az a kelt-foszlós textúrájú, inkább a szalakális sajtos cuccra hasonlít.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése