2013. augusztus 23., péntek

Expressz pogácsa

A Büfépogácsa receptje alapján.



40 dkg liszt

1 cs. Expressz sütőélesztő

2 tk kristálycukor

2 tk só

16 dkg vaj + hajtogatáshoz 4 dkg olvasztott

1 tojássárga, a fehérjével kenni

1,5 dl langyos tej

tetejére reszelt sajt



Liszttel elkeverni az élesztőt, cukrot, sót, bele a többi, összedolgozni. Langyosított vajat rákenni, 3x hajtogatni, lekenni fehérjével, rá a reszelt sajt, felvágni pizzavágóval (késsel).

EGÉSZEN EDDIG NEM PIHEN.

Szilikonos sütőpapírral fedett sütőlapon pihen letakarva 15 percet. Ez alatt előmelegedik a sütő.



Ez nekem 36 darab lett, egy tepsinyi.

Elkészítési idő:

Összeállítás 30 perc

Pihentetés 15 perc

Sütés 30-35 perc, sütőtől függően.


Finom, bár nem az a kelt-foszlós textúrájú, inkább a szalakális sajtos cuccra hasonlít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése