2013. augusztus 20., kedd

Csokis keksz rolád kávéval és kókusszal

400 g keksz
200 g csokoládé
2 evőkanál kakaópor
100 g cukor
100 ml erős kávé
100 ml tej
125 g vaj vagy margarin

Krém
120 g margarin
75 g cukor
150 g kókuszreszelék
3 evőkanál méz
  • ElkészítésA kekszet a lehető legkisebb darabokra aprítjuk és félretesszük.

    Felaprítjuk a csokoládét is és a tejjel, a margarinnal és a kávéval együtt megolvasztjuk.

    A kekszet a cukorral és a kakaóval jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a csokoládékeveréket, és jól elvegyítjük.

    A margarint és a cukrot habbá verjük, majd hozzáadjuk a mézet. Miután jól összeállt, rászórjuk a kókuszreszeléket, és egy fakanállal jól elvegyítjük.

    A keksz-tésztát kinyújtjuk, megkenjük krémmel, majd sütőpapír segítségével szorosan felcsavarjuk.

    Ezután fóliába csomagoljuk, 1-2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük, majd felszeleteljük és tálaljuk

Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése