2013. augusztus 21., szerda

Pogácsa (Irénke)

50 dkg liszt
25 dkg Rama
1 ek. zsír
2 kk. só (eredetileg csak egy, de nekem így is kevés)
1 cs. francia sütőélesztő (eredetileg 5 dkg élesztő + 1 dl langyos tej)
1-2 dl langyos tej
2 tojássárga
1 pohár tejföl.
20 dkg trappista vagy ementáli sajt.
A hozzávalókból a sajt kivételével egy közepesen lágy, puha kelt tésztát készítünk, fél órát kelesztjük. Lereszeljük a sajtot.
Vékonyra nyújtva  rászórjuk a sajt kétharmad részét, ha nem túl sós a sajt, még lehet egy kicsit utánsózni (szerintem). A tésztát tenyérnyi szélességben feltekerjük, mint a rétest, majd a hosszú rúd két végét is egymásra hajtjuk.
Ezután jó ujjnyi vastagra nyújtva megkenjük tojásfehérjével, rászórjuk a maradék sajtot, majd pogácsaszaggatóval vagy derelyevágóval, pizzavágóval formára vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése