- 300 ml habtejszín
- 75 ml zsíros tej
- 1 nagyobb fahéj rudacska
- 1 citrom héja
- 1 narancs héja
- 75 g kristálycukor
- 3 tojássárgája
- habszifon (fél literes)
- 1 patron
Elkészítés:
- A tejet a tejszínnel, a citrushéjakkal és a fahéjrúddal együtt felmelegítjük. Mielőtt elérné a forráspontját, lehúzzuk a tűzről és fél órán át állni hagyjuk.
- 30 perc elteltével hozzáadjuk a cukor felét és kb. 80 fokra felmelegítjük.
- Egy tálban kikeverjük a maradék cukrot a tojássárgákkal és kisebb adagokban, folyamatosan keverve rászűrjük a tejes keveréket.
- Az egészet visszaöntjük a lábasba és 15-20 perc alatt (állandó keverés mellett) addig főzzük, míg besűrűsödik.
- Ha normál habszifonunk van, megvárjuk, míg a krém kihűl, s csak aztán töltjük a szifonba. Speciális szifon használata esetén nem kell várni, a 6. lépés szerint járunk el.
- A krémet finom lyukú szűrőn keresztül a szifonba töltjük. Rátekerjük a tetejét, beleengedjük a patront, jól összerázzuk a szifont és a hűtőbe tesszük 6 órára.
- A hűtési idő letelte után kis tálkákba porciózzuk a habot, tetejüket meghintjük kevés kristálycukorral és karamellizáló pisztollyal ráégetjük a cukrot. (Konyhai gázpisztoly hiányában grillezéssel is karamellizálhatjuk a tetején a cukrot.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése