2013. augusztus 20., kedd

Katalán habkrém

Hozzávalók:

kellékek
  • habszifon (fél literes)
  • 1 patron

Elkészítés:

  1. A tejet a tejszínnel, a citrushéjakkal és a fahéjrúddal együtt felmelegítjük. Mielőtt elérné a forráspontját, lehúzzuk a tűzről és fél órán át állni hagyjuk.
  2. 30 perc elteltével hozzáadjuk a cukor felét és kb. 80 fokra felmelegítjük.
  3. Egy tálban kikeverjük a maradék cukrot a tojássárgákkal és kisebb adagokban, folyamatosan keverve rászűrjük a tejes keveréket.
  4. Az egészet visszaöntjük a lábasba és 15-20 perc alatt (állandó keverés mellett) addig főzzük, míg besűrűsödik.
  5. Ha normál habszifonunk van, megvárjuk, míg a krém kihűl, s csak aztán töltjük a szifonba. Speciális szifon használata esetén nem kell várni, a 6. lépés szerint járunk el.
  6. A krémet finom lyukú szűrőn keresztül a szifonba töltjük. Rátekerjük a tetejét, beleengedjük a patront, jól összerázzuk a szifont és a hűtőbe tesszük 6 órára.
  7. A hűtési idő letelte után kis tálkákba porciózzuk a habot, tetejüket meghintjük kevés kristálycukorral és karamellizáló pisztollyal ráégetjük a cukrot. (Konyhai gázpisztoly hiányában grillezéssel is karamellizálhatjuk a tetején a cukrot.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése