2013. augusztus 21., szerda

Csirkecomb Csilla-módra

A mennyiségnek megfelelő méretű tepsibe olajat öntök, úgy, hogy kényelmesem ellepje az alját. Én az aljára általában napraforgót, a tetejére kicsit meglocsolva a krumplit olivát szoktam, de lehet tetszés szerint.

Az olajat bőven megszórom (sima sárga) Maggi Ízvarázzsal (nem reklám, de nagyon finom vele, használhatsz természetesen mást is) úgy, hogy mindenhová jusson. A combokat ebbe az olajba forgatom, először a bőrös felét, majd megfordítom, és benne hagyom. Végigcsinálom minden combbal, annyi kell, hogy kényelmesen elférjenek. A krumplit megpucolom, nagyobb hasábokra vágom, berakom a hús közé, a krumplit külön meglocsolom még egy kevés olajjal, megsózom, majd alufólia fényes felével befelé lefedve puhára párolom, mérettől függően 1-1,5 óra, végén levéve a fóliát pirosra sütöm, vagy ha van grill a tűzhelyen, akkor azzal adok neki színt, a grillezés kb. 5-6 perc, de nézni kell közben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése