Erre a tésztára több variáció is van, magába is nagyon finom, lehet bele keverni durvára vágott diót is, legutóbb rászórtam jó bőven mazsolát és cukrozott citromhéjat, így is nagyon finom, bár elég édes. De eredetileg sütés után kockákra kell vágni, és megmártani csokimázba, majd kókuszreszelékbe forgatni. Van, aki ezt piskótatésztával csinálja, de mi így kaptuk a receptet, szerintem finomabb is.
Tészta:
2 egész tojás
40 dkg cukor
6 dkg margarin
4 bő ek langyos méz (folyékony)
Ezeket jól kikavarni. Hozzáadni
50 dkb grízes liszt
2 dl tejben feloldott 1 teáskanál szódabikarbóna
Lassú tűznél sütni. aranybarna színű lesz.
Csokimáz:
20 dkg Rama
25 dkg cukor
2 evőkanál kakópor
5 evőkanál tej
fél dl rum
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése