Az alapötlet Limarától származik.
A formázás is szépen látható nála. Azért megvariáltam az ő alapreceptjét és a töltelék is más.
Először, még régebben beigli tésztával és töltelékkel csináltam, egy rúdhoz való mennyiségből lett egy kisebb kör. A tekergetésnél még nyúlik a tészta, a kerülete nő, ha nem szorosan tekerjük.
Aztán következett nálam a sós változat, az alapanyagok arányán változtatva.
50 dkg sima liszt
1,5 tk. só
1 tk. kristálycukor
11g porélesztő (Haas vagy francia)
1 tojás
3 ek. olaj (most mogyoróolaj - Spar)
és annyi natúr joghurt, amennyit felvesz, majdnem egy nagy pohár (375 g-os)
Ha beleteszed az egész poharat, akkor kell még lisztezni kicsit, de belefér.
Én ebből csak egy nagy kereket csináltam, tehát kettévettem a tésztát, kerekre nyújtva megkentem a következővel:
25 dkg lángolt kolbász
2 főtt tojás
4 közepes csemegeuborka
fél konzerv pizzakrém
sajt
A sajtot reszeltem, a többit apróra vágtam, rákentem a pizzakrémet is, aztán rá a másik tésztalapot, felvágtam, megtekertem, lekentem egy egész tojással, szezámmag a tetejére és mehet sülni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése