Sajnos a régi, hagyományos papírzacskóhoz már nem lehet hozzájutni,mert régen abban is sütöttünk csirkét.
Ez most sütőzacskóban készült, amiből két félét lehet kapni, az extra méretűben 5 db. van, a normálban 8.
Ez most két normál zsák, az egyikben kérés szerint több krumplival.
A mennyiség étvágy szerint variálható, de egy ekkora zacskóba max. két comb, két nagy krumpli és két répa fér kényelmesen. Azonban ez egy bőséges felnőtt adag, én most egy combot, egy krumplit és két répát ettem. Bőven elég volt.
Elkészítés:
Ugyan a zacskó papírján az van, hogy rácsra tesszük, mi ezt sosem próbáltuk, mert ereszthet és a végén még nyitott zacskónál pirítjuk a cuccot, tehát tepsibe teszem a zacskót, kicsi étolajat öntök bele, elkenem az alján.
A megtisztított csirkecombokat is kicsit összefogdosom olajos kézzel, a másik kézzel pedig befűszerezem. Ki hogy szereti, ha csak megsózod, az se rossz, én most Maggi Ízvarázzsal szórtam be, de a múltkor gyros fűszerkeverékkel készült (Made in Greece... :D)
A combot a zacskóba helyezem, köré a zöldségeket, ha nem szereted a répát, akkor még mehet hozzá krumpli, de érdemes megkóstolni, mert plusz ízt ad neki. Tettem még hozzá egy félbevágott vöröshagymát is. Rögzítem a zsák száját a tasakhoz adott zárószalaggal.
Előmelegített sütőben egy órát sül, utána felvágom a zsákot és még megpirítom kicsit a tetejét az ételnek.
A zacskót sütés előtt kicsit meg kell szurkálni, így is tekintélyes méretűre emeli a gőz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése