Hozzávalók 6 személyre:
- 50 dkg szilva
- 4 tojás
- 5 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 rúd vanília pépje
- 8 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- vaj a formához
- kekszmorzsa vagy darált dió a szóráshoz
A szilvákat megmossuk, negyedeljük, kimagozzuk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét nem túl kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra keverjük a vajjal, a cukorral, egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a vaníliát, a lisztet, a tejet és simára keverjük. Végül a tojáshabot is beleforgatjuk.
2. Egy 24 cm-es tortaformát, vagy annak megfelelő tűzálló tálat kivajazunk, kekszmorzsával vagy darált dióval megszórjuk, és a tésztát beleöntjük. Tetejére rendezzük a szilvákat, és a sütőben 20-25 percig sütjük. Nem baj, ha kicsit lágy marad. A sütőből kivéve porcukrozzuk és tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 335 kcal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése