Csinálsz tölteléket, mint a hagyományos töltött húshoz, vizes zsemle, tojás, fűszerek. Veszel szeletelt Zala felvágottat, vagy bármilyen nagyobb átmérőjű felvágottat. Három zsemlével készült töltelékhez kb. 30dkg-ot.
Teflonos tepsit, vagy bármilyen tűzálló tálat kicsit kiolajozol, én kerámiában szoktam, mert abba nem ragad le, és a felvágottra tölteléket raksz, majd feltekered. A tekercseket egymás mellé rakod, jó bőven meglocsolod tejföllel, én ehhez a 30 dkg-os adaghoz teszek egy nagy pohárral, kicsit megsózom a tejfölt, sajtot reszelek rá, és be a sütőbe, kb 30 percre, de nézni kell, a sajt mennyire pirult.
Nagyon finom, melegen, hidegen, krumplival, magába, én most almával eszem csak úgy. A tölteléket már variáltam, tettem bele kevés olajon párolt hagymát apróra vágott gombakonzervvel, meg volt, hogy kis kockákra vágott kolbásszal, de az még kiengedi a zsírját, így kicsit töményebb lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése