Eredeti recept:
2 pohár joghurt, 2 egész tojás, 1 pohár olaj, 2 pohár cukor, 4 pohár liszt, 1 cs. sütőpor, 1 befőttnyi felkockázott gyümölcs.
SAJÁT VARIÁCIÓ, mivel gyanítom, hogy a receptet még akkor írták, mikor egy pohár még 2 dl volt...
A pohár, mint mértékegység, az az adott joghurtos pohár.
3*140 g natúr joghurt,
2 egész tojás,
1 pohár olaj,
2 bő pohár cukor,
1 vaníliás cukor
6 pohár liszt,
1,5 cs. sütőpor,
1 befőttnyi felkockázott gyümölcs. (Jelen esetben egy 850 g-os öszibarackkonzerv és kb 3 marék magozott cseresznye)
A gyümölcsöt felkockázom, vagy kimagozopm, előkészítem. Bekapcsolom a sütőt, előmelegítem, de aztán majd kisebb lángon sül a tészta. Kikenek egy nagy tepsit, belisztezem.
A folyékomy anyagokat jól kikeverem (tojás, joghurt, olaj), hozzáadom a kristálycukrot, tovább keverem, utána bele a sütőporos liszt, készre keverem, beleöntöm a tepsibe, rászórom a gyümölcsöt, még nyersen szórok az egész tetjére kristálycukrot ízlés szerint.
Lassan sütöm, kb egy órán át tűpróbáig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése