2013. augusztus 19., hétfő

Földiepres pite

15 margarin, 15 porcukor, 15 liszt, 4 tojás, 1 v.cukor, 1 citromhéj, lsit + zsír a tepcsi kikenéséhez, 5 dkg földieper lekvár, u.e. eper v. befőtt, a habhoz 4 t.fehérje, 10 cukor, 20 mandula v. dió

Margarin + porcukor - habosra. Bele t.sárga v.cukor, reszelt cirtomhéj, liszt - simára + 4 felvert fehérje.
A tésztát kiterítjük akikent tepsibe, közepesen meleg sütőbe. Sütés után a még meleg tésztát megkenjük lekvárral, rá az eper. A fehérjét habbá, bele a cukrot és azu eperre terítjük. Megszórjuk apróra vágott mandulával v. dióval, sütőben 4 - 5  percig sütjük, míg a hab rózsaszín lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése