A recept hasonló a perec receptjéhez, bár az arányok kicsit mások, de van, aki ebből csinál perecet, illetve a perectésztából ostyát.
1 kg liszt
1 Rama
20-25 dkg reszelt sajt
4 teáskanál sütőpor
1 tojás
4 teáskanál só
4-5 pohár tejföl, hogy összegyúrva rugalmas tésztát kapjunk.
Lehet bele tenni ízlés szerint még őrölt köménymagot, meg pici fehérborsot is.
Lehet, hogy soknak tűnik az 1 kg-os lisztből az adag, de azonnal süthető, nem kell állnia, viszont fóliába csavarva elvan a hűtőben még 1-2 napig. És csak kisütni időigényes...
Nekem olyan gofrisütőm van, aminek meg lehet fordítani a lapjait, és a másik felén húst sütni, mert csak rácsos, nem kockás. Ezen szoktam, nagyon vékonyra nyújtva a tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése