2013. augusztus 19., hétfő

Csirkemell őzgerincben (Zsani)

80 dkg csirkemell, 40 dkg bacon szalonna, 20 dkg reszelt sajt, só, bors, ételízesítő, kevés majoranna, petrezselyem ízlés szerint, 6-7 ek. tejföl, 5-6 ek. liszt, 3 tojás

A tojásokat, a tejfölt, a lisztet a fűszereket, a reszelt sajtot összekeverjük, az apróra kockázott nyers csirkemellet a masszához adjuk.
2 db őzgerincet kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával és belehajtjuk a szalonnát úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A masszát beleöntjük és ráhajtjuk a lelógó szalonnát és még erre is rakunk 1-1 szeletet hosszába, amit 1 kanál tejföllel megkenünk és egy kis sajttal megszórunk, hogy ne kunkorodjon fel.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40-50 perc alatt készre sütjük. Formából kiborítva még tovább pirítható, aki így szeretni.

*******************

Ötletek:
Bacon szalonna helyett gépsonka.
Kikenés helyett szilikonos sütőpapír.
Csirkemell helyett csirkecomb. Ahhoz lehet adni még konzerv kukoricát.
Más töltelék: turista szalámi + kockázott főtt tojás +  savanyú uborka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése