2013. augusztus 19., hétfő

Dobos torta

(L.Éva, két recept kombinációja, a Krém 1-et és a Tészta 2-t)

Tészta 1.
6 tojás, 12 cukor, 12 liszt, 5 -7 egyforma nagyságú piskóta lapot sütni.
Krém 1.
20 kr.cukor, 6 tojás, 20 dkg reszelt étcsoki, - -gőzön kevergetni, míg kellően megsűrűsödik, langyosan bele 20  vaj.
Tészta 2.
10 ts. + 20 cukor - 20 percig kavarni, bele 10 liszt, 10 percig kavarni, bele 6 fehérje. Késfok vastagságú lapokat sütünk, 12 - 14 darabot.
Krém 2.
25 csoki víz felett puhára olvad. Másik edény: 25 cukor kevés vízzel sűrű szirup, összeöntve a csokival kissé tovább főzzük. Ezalatt 6 tojássárgát simára kavarni, tovább kavarni tűzről levett csokival, amíg kihűl. Habosra kevert 25 vajjal tovább keverjük. Krém a lapok közé és az oldalára is.

Éva tipp: ha 1 - 2 csepp ecetet teszünk az égetett cukorba, nem hűl ki olyan gyorsan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése