2013. augusztus 21., szerda

Sóban sült csirke

Illetve ez csak són sült, legközelebb megpróbáljuk valóban sóban sütni.

Tehát veszel egy egész csirkét, ami már meg van pucolva, és a belsőségek sincsenek benne. Megmosod, egy tepsi aljára a könnyebb tisztíthatóság miatt alufóliát terítesz, közepére öntesz egy kiló sót,  elegyengeted a csirke alapterületének megfelelően, előmelegített sütőben megsütöd. A sütés ideje a csirke súlyától függ, ha másfél kilós, másfél óra, ha kétkilós, két óra stb. Meg kell fordítani félidőben, hogy mindkét oldala szép pirosra süljön.

A belsejébe tettünk egy egész almát négy részre vágva, nagyon finoman megpárolódott, és a csirkét is zamatosabbá teszi.

Ha nem eszed meg a bőrét, abszolút diétás étel, mert nem kell hozzá kenyér.

Lehet mellé krumplit sütni, vagy salátával is finom.

Mi más fűszert nem tettünk hozzá, vannak variációk a neten, lehet keresgélni, de ez az alaprecept alma nélkül, utána majd variálunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése