2013. augusztus 20., kedd

Nádcukros keksz

Alaprecept, amit aztán lehet variálni bárhogyan. Kókusszal, dióval, mogyoróval, csokidarabokkal, stb.


50 dkg univerzális búzaliszt búzacsírával

25 dkg margarin

25 dkg nádcukor (Demerara)

bő 1 kk szódabikarbóna

bő 1 kk sütőpor

2 nagy vagy 3 kicsi tojás


A felolvasztott vajba elkeverjük a nádcukrot.

A sütőt bekapcsoljuk és előmelegítjük. Kb. 180 fok.

Szilikonos sütőpapírt teszünk a tepsibe. (Ebből az adagból két tepsinyi jön ki.)

A lisztet összekeverjük a szódabikrabónával és a sütőporral.

A tojásokat felverve hozzákeverjük a vajas cukorhoz majd a lisztkeverékhez.

Jól összegyúrjuk, lágy tészta lesz belőle, mely a vaj miatt nem ragad.

Kezünkkel tetszés szerinti gombócokat formázunk, kilapítjuk kb. 1 cm magasra és a tepsibe tesszük úgy, hogy még nőni fog a sütés során.


Sütőtől függően kb. 15-20 percig sül. Sütőrácsra téve hűl ki, egyből lehet csinálni így a következő adagot. Én a második felébe kevertem kókuszreszeléket, azzal is nagyon finom lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése