Alaprecept, amit aztán lehet variálni bárhogyan. Kókusszal, dióval, mogyoróval, csokidarabokkal, stb.
50 dkg univerzális búzaliszt búzacsírával
25 dkg margarin
25 dkg nádcukor (Demerara)
bő 1 kk szódabikarbóna
bő 1 kk sütőpor
2 nagy vagy 3 kicsi tojás
A felolvasztott vajba elkeverjük a nádcukrot.
A sütőt bekapcsoljuk és előmelegítjük. Kb. 180 fok.
Szilikonos sütőpapírt teszünk a tepsibe. (Ebből az adagból két tepsinyi jön ki.)
A lisztet összekeverjük a szódabikrabónával és a sütőporral.
A tojásokat felverve hozzákeverjük a vajas cukorhoz majd a lisztkeverékhez.
Jól összegyúrjuk, lágy tészta lesz belőle, mely a vaj miatt nem ragad.
Kezünkkel tetszés szerinti gombócokat formázunk, kilapítjuk kb. 1 cm magasra és a tepsibe tesszük úgy, hogy még nőni fog a sütés során.
Sütőtől függően kb. 15-20 percig sül. Sütőrácsra téve hűl ki, egyből lehet csinálni így a következő adagot. Én a második felébe kevertem kókuszreszeléket, azzal is nagyon finom lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése