2013. augusztus 19., hétfő

Aranygaluska

Limara pékségéből

 Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 3-4 ek. cukor
  • 3 tojás sárgája
  • fél citrom reszelt héja
  • kb. 2.5 dl tej
  • 5 dkg olv. vaj
  • 2,5 dkg élesztő
Rétegezéshez:
  • kb. 15 dkg őrölt dió
  • 4-5 ek. porcukor (ízlés szerint)
  • kb. 8 dkg olvasztott vaj

Kissé lágyabb kalácstészta. Kelesztés után ujjnyi vastagra nyújtani, kiszaggatni, 26cm-es formát vajjal kikenni, majd darabonként vajba és dióba forgatni, két réteg lesz belőle. Tetejére, közepére is diót hinteni.

Míg a sütő bemelegszik, újra kel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése