2013. augusztus 19., hétfő

Beigli

MEGSZÚRKÁLNI!!!

4 db nem túl nagy
A sütőt elég a kenéskor előmelegítéshez bekapcsolni.

TÉSZTÁT ELŐZŐ ESTE!

50 liszt, 25 vaj, 3 t.sárga, 1 fr. élesztő, 2 dl tejföl, 2 tk. kr.cukor, késhegynyi só, kevés tej.
tejfölt a tojássárgával keverve dolgozni össze a többivel. Hiűdeg helyen pihen néhány órát v. 1 éjszakát.
Mák két rúdhoz: 20 cukor, 1,5 (inkább1) dl víz - szirup. Bele 20 darált mák, fél cirtomhéj, 5 dgk mazsola (részórni a mákkal kent bejglire)
Tésztát töltés előtt fehérjével kenni, megszúrkálni, lazán feltekerve sárgával kenve szobahőmérsékleten szárad, fehérjével kenve hidegen.
Közepes lángol sül a sütő közepén.

Későbbi újítás: rudanként háromnegyed reszelt alma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése