Sűrű
4 dkg kakaópor + 20 kr.cukor + fél l. tej + 1 kk. liszt - sűrűre főzni, lehűteni.
2 t.sárga + 2 ek. tej + 20 porcukor - habosra keverni.
Összekeverni a két masszát + szesz. (Ez régen fél liter almavodka volt, mikor még lehetett kapni.)
Szesz: Jelenleg két decis 37%-os rum (Hajós szeszesital...)és 1 dl 40%-os Finlandia vodka (maradék)
--------------------------------------------------------------------------
4 dkg kakaópor, 20 dkg kr.cukor, 450g tej (fél liter) 1 étcsokis (Oetker) puding,
sűrűre főzni, bár nem nagyon akar, mikor kicsit csomósodik, akkor levenni a tűzről, mikor annyira kihűlt, hogy nem forró a kezemnek, akkor beletördelni 100g 74%-os étcsokit (Lidl), elkeverni benne. Utána is néha kevergetni. Ez már jó sűrűre hűl ki.
A csokit és a pudingot lehet variálni, ettől szuper étcsoki íze van, de lehet tejszínes pudinggal és tejcsokival is.
2 t.sárga + 25 dkg átszitált porcukor - morzsalékosra keverni, bele előbb 1 ek. tej, jól kikeverni és utána 2 ek tej. Ezt lehet nagyon habosra, szinte fehéredésig keverni, mint a piskótánál.
Több részletben hozzákeverni a csokis részt és mivel nekünk ez nem volt elég édes, így 1ek tejben elkevertem 1cs. szlovák vaníliás cukrot és még ez ment bele.
3 és fél dl (házi) almapálinkával lett felöntve, különben ugyanennyi (ízesítetlen!) vodkával, plusz akinek erősebb likőr kell, akkor még plusz vodka.
Ez most nekem nagyon szép simára sikerült, de ha mégis csomós lenne, akkor érdemes átszűrni.
--------------------------------
Étcsoki puding, de (Spar) tejcsoki ment bele és 500g volt a tej.
Főzni most úgy főztem, hogy amikor elkezdett párologni, akkor vártam még egy kicsit, mikor már jó párás volt, de még nem főtt, akkor elzártam, folyamatosan kavargatva hűtöttem, bele a csoki, stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése