2 csirkecomb, só, bors, pirospaprika, 2 ek olaj, 50 dkg újkrumpli, 2 csokor újhagyma,1 dl húsleves, 1 gerezd fokhagyma, néhány szál petrezselyem, sárgarépa.
Beáztatjuk a cseréptálat. A sütőt előmelegítjük.
A combokat megmossuk, lecsepegtetjük, sóval, borssal, pirospprikával bedörzsöljük. Felforrósítjuk az olajat és a combokat 3 - 3 percig hirtelen elősütjük.A krumplit előkészítjük (félbe-negyedbe vágni a nagyobbakat)
A hagymából az egyik csokrot felkarikázni, a másikat 15 - 20 cm-ies darabokra vágni.
Tűzálló tál aljára terítjük a krumpli egyik felét, és a hagymakarikákat, rá a combot, erre a hagymát, répát, a maradék krumplit.A fokhagymát áttörve a húslevesbe, azt a csirkére öntjük.
Ha nem pataki tál, alufóliával lefedve 40 percig sütőben pároljuk, majd a fóliát levéve 15 - 20 perc alatt pirosra sütjük.Tálaláskor petrezselyemmel díszíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése