2013. augusztus 19., hétfő

Ananászkompót tökből

(4,5 kg-hoz kellett dupla adag mindenből, és sok lett így. Elég bő két kg tisztítva.
Tisztítatlanul bő 3 kg = tisztítottan szűk 2,5 kg)

Eredetileg:
5 kg tök*, 4 l  víz, 1 ek. 10 %-os ecet, 80 dkg cukor, kevés citromlé, fél liter ananász szörp, (szalicil).
Víz + ecet - felforr, bele a kockázott tököt, ismét felforr, utána hideg vízbe a tököt.
Ezután szirup: 8 dl víz + 80 dkg cukor + citromlé + szörp - felforr, bele a lehűtött tököt,  felforr, 24 órát lefedve áll.Másnap ismét felforralni, üvegbe tölteni, tetejére kevés szalicil, száraz dunszt.

* főzőtök, nem sütőtök!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése